16W solpanel fra RavPower

Facebookmail

Vi har i flere år klaret os med et 7W solpanel fra GoalZero. Det har fungeret upåklageligt, men på ture med lidt mange gråvejrsdage, bliver det for lille til at holde vores udstyr kørende.

Hvor stort skal det være (Nørdeadvarsel!)

Inden jeg bare løb ud og købte et nyt solpanel, prøvede jeg at regne lidt på hvad vores behov egentlig er. På tur medbringer vi typisk to mobiltelefoner som primært bruges som kamera, dertil en GPS og et par pandelamper.

  • 2 x Mobiltelefon: 1800 mAh / 2 dage ~1.800 mAh/dag
  • GPS: 3100 mAh / 3 dage ~1.000 mAh/dag
  • 2 x Pandelamper: 2000 mAh / 7 dage ~600 mAh/dag

Det bliver til ca. 3.400 mAh/dag og hvis vi nu (lidt pesimistisk) regner med at vi har 5 timers sol hver tredje dag, skal solpanelet altså yde 2.000 mA eller 10W (ved 5 V). Dertil kommer tabet ved at “gemme” strømmen på en powerbank og lidt vinterkulde buffer.

16W RavPower solpanel

Ud fra ovenstående valgte jeg at købe et 18W panel produceret af RavPower ved GrejFreak i Aarhus. Solpanelet består af tre paneler i et integreret og foldbart etui. Det er udstyret med to USB udgange som hver er specificeret til 2.4 A. Langs kanten er der fire fastgøringspunkter, sådan at panelt kan fastgøres til rygsæk, telt, osv. (Der følger oven i købet små karabiner med) I omslaget findes en lille lomme, hvor de to USB stik kommer ud og hvor div. ledninger kan opbevares.

RavPower 16W solpanel

Jeg har ind til videre kun haft panelet med på en enkelt tur, men det har allerede fået sin ildåb med vand og de sædvanlige turtæsk. Det virker robust og jeg har umiddelbart tillid til at det også kan klare længere tids brug. Min eneste anke er at lommen hvor de to USB stik kommer ud, er lidt lille til opbevaring af de forskellige ledninger.

Nåå ja, og så fortryder jeg, at jeg ikke med det samme bestilte en RavPower – Extreme Outdoor Power bank på 10.050 mAh. Den passer perfekt til dette panel!

0 kommentare til “16W solpanel fra RavPower

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *