Aftensmad i bålhytten

Facebookmail

Den anden dag øsede det igen ned. Efter en sommer i vildmarken med udeliv i alt slags vejr, er det sin sag at vende tilbage til den sædvanlige vurdering af, om man kan være ude eller inde. Heldigvis har vi en bålhytte i haven med bålsted og bålkomfur. Det er et attraktivt sted for hele familien til både leg, afslapning og madlavning. Så vi pakkede madkurven, tændte op i bålkomfuret og gik i gang med paprikagryden.

 

IMG_5767

 

Opskrift inspireret af “Bålmad over åben ild”

 

500 g skinketern
100 g chorizopølse
1 hakket løg
1 spk paprika, evt røget
2-3 kviste timian
1/2 dl balsamico
2 dl vand
1 ds flåede tomater
1 peberfrugt i tern
2-3 gulerødder i tern
salt og peber

 

Brun skinketern, pølse og løg i olie i en gryde. Krydr med paprika og timian og brun videre i et par minutter. Tilsæt balsamico, vand og flåede tomater og lad det simre under låg i 20-30 minutter. Smag til med slat og peber. Vi kogte ris til og lavede salat.

 

Vi har en støbejernsbålgryde, der er fantastisk at lave mad i. Den kan blive virkelig varm, hvilket giver en fordampning, der giver de mest cremede gryderetter.

 

Det var dejligt at spise ude, selvom det var med opvarmet bålhytte, regnjakker og gummistøvler. Drengene kogte vand på deres nyerhvervede minitrangia til efterfølgende kaffe.