Del 2 – Et uldent angreb

Facebookmail

På dag 3 drejede ruten fra Mannevatn ind langs Nupsegga og videre op forbi Molmasjøen og videre mod Hellevassbu, hvor vi havde planer om at proviantere. Det var en flot men også lidt krævende etape, med mange højdemeter. Vi passerede rutens højeste punkt i 1489 moh, med udsigt til både Hårteigen og Hardangerjøkulen. Her var der tilmed som det eneste sted på hele ruten sporadisk mobilforbindelse, som blev benyttet til at forsikre os om, at det gode vejr ville fortsætte, nærmest i det uendelige.

Pause på toppen (1489 moh)

Nu var planen godt nok, at vi skulle frem til Hellevassbu, men når nu man støder på en fed lejrplads ved bredden af Simletindvatnet og ikke er i akut proviantmangel, hvorfor så ikke slå lejr. Det er jo netop fordelen ved at være på tur med telt. Du er ikke bundet af faste ruter og mål.

På vej ned mod Simletindvatnet
Aftenkos på en lun sten, intetanende om at en flok får samtidigt var i gang med at spise vores proviant

Som sagt så gjort, teltet kom op ved bredden af Simletindvatnet og resten af dagen gik med at fiske og bade i søen. Desværre havde vi fået placeret vores telt, så der ikke var aftensol, hvilket betød at vi måtte fortrække til en nærliggende solplet til den obligatoriske aftenkos. Vel hjemvendt til lejren fandt vi et par ivrige får i færd med at indtage vores proviant, som vi sløset nok havde efterladt i en pose uden for teltet. De havde særligt set sig lune på det rugbrød, vi havde medbragt og møjsommeligt slæbt op over fjeldet som en vigtig basis for mange dages frokost. Vi havde ikke oprindeligt noget akut proviantbehov, men det havde vi så nu!


Dette er en del af en samlet turberetning. Du kan læse de øvrige dele og se flere billeder på www.tranumthomsen.dk.