Del 5 – Lysporten

Facebookmail

Da vi vågnede på dag 6 havde mætheden fra gårsdagens overdådige måltid stadig ikke fortaget sig, og synet af de mange sammenflettede gevirer i forteltet var en lykkelig påmindelse om den forudgående jagtlykke. Tillagt en kop friskbrygget kaffe og blå himmel kan en morgen vel næppe blive bedre.

Vejvalg

Nu var planen at vandre mod sydvest med retning mod den selvbetjente hytte Middalsbu, som udgjorde vores næste provianteringsmulighed. Vi begav os da også afsted, men ved stikrydset ved Holmavatnet tog vi fornyet bestik af situationen og de forskellige valgmuligheder. Vi kunne selvfølgelig fortsætte mod Middalsbu, men så ville vi komme til at gå meget nede i lavlandet, hvilket betød sommerhede, myg og højdemeter. Vi kunne imidlertid også tage den flotte rute gennem den smalle elvdal østover. Dette ville ganske vist betyde, at vi ville komme til at gå en god del af den samme rute, men til gengæld ville vi blive oppe i højden.

Lysporten

Valget faldt på den sidstnævnte mulighed, og resten af dagen fulgte vi elven gennem en smal kløft, frem til en åbning mellem to markante fjeldspidser, som vi døbte lysporten. På vej gennem kløften frustrerede vi tydeligt en vandrefalk, som havde rede et sted på de lodrette sider og den sendte vedvarende advarende skrig mod os. På den anden side af lysporten åbnede landskabet sig op mod en stor græsslette og et bredt elvforløb. Måske fordi vi var midt i at læse Ringenes Herre, følte vi os i dette landskab for en stund hensat til Frodo Sækkers rejseselskab.

Hviledag på Hardangervidda

Lige så snart teltet var slået op og den frysetørrede ration var fortæret, blev fiskestangen fundet frem og ret hurtigt bed en flot fjeldørred på krogen og endte sine dage på stegepanden i den sene aftentime. Fiskelykken var stærkt medvirkende til beslutningen om en overliggerdag, så bortset fra at optimere vores teltplacering i forhold til aftensol, flyttede vi os ikke den efterfølgende dag. Vi slappede af i det gode vejr og fortærede endnu en flot fjeldørred.


Dette er en del af en samlet turberetning. Du kan læse de øvrige dele og se flere billeder på www.tranumthomsen.dk.