Garmin GPSMAP 66i

Facebookmail

Det er under to uger siden, at jeg afhentede en Garmin GPSMAP 66i ved GrejFreak i Aarhus, og siden har jeg spændt ventet på at få den med på tur.

Lejligheden bød sig i weekenden, da vi var på kanotur på Gudenåen. Til trods for glimrende 4G forbindelse, blev der fyret op under satellitkommunikationen, live tracket og sendt beskeder via Iridium® satellitnetværket.

Garmin GPSMAP 66i på kanotur

Jeg har brugt GPS enheder fra Garmin i mange år, og når det kommer til betjening, navigation, osv. skiller 66i sig ikke ud fra vores 60st, bortset fra at den er hurtig og har en lidt bedre skærm.

Den lille forskel

Den lille forskel ligger i, at der i 66i er integreret satellitkommunikation via Iridium® satellitnetværket. Dermed kan du sende og modtage beskeder, dele din position og ikke mindst aktivere et SOS. Alle disse funktioner kræver ganske vist, at du har tegnet et Explore abonnement, men 300,- kr. om måneden for en global SOS funktion, er i mine øjne rimeligt. Desuden kan du sætte abonementet på pause, når du ikke bruger det.

Live track via Garmin Explore kort

Weekendens kanotur var første test, og inden da var GPS’en blevet udstyret med gratis kort fra Frikart.no og adgang til at tracke vores position delt med en udvalgt skare.

Det virker!

Konklusionen på denne første test er, at det virker upåklageligt. GPSMAP 66i forener med succes den velkendte og velfungerende Garmin GPS med sattelitkommunikation. Faktisk til et niveau, hvor du som ny bruger vil tænke, at det altid har hængt sammen.

Vores position blev delt hvert 10 min., og de beskeder, jeg sendte undervejs, blev vist i kortet på den position, hvor jeg sendte dem.  Havde det nu været en skarp situation uden mobil og 4G forbindelse, havde jeg givet den udvalgte skare lov til at sende beskeder til mig og forespørge på min position.

Jeg glæder mig til at bruge den på fjeldet til sommer, hvor den utvivlsomt vil få lidt flere tæsk og ikke være omgivet af velfungerende mobiltelefoner. Jeg kan dog allerede nu bekræfte, at den som Garmins øvrige enheder er vandtæt!

0 kommentare til “Garmin GPSMAP 66i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *