Hyggelig gaslampe fra Robens

Facebookmail

De lyse sommeraftener går på hæld og dermed bliver lys i lejren tiltagende nødvendigt. Nu kan man jo bare lade pandelampens praktiske hvide lyskegle løse det problem, men der findes også mere hyggelige alternativer og et af dem er Robens Snowdon gaslampe.

Snowdon lampen skaber hygge i shelter

Lampen monteres direkte på EN417-gaspatroner, altså dem med gevind, som også passer på Trangia brænder og det meste andet gasudstyr du omgiver dig med. Det betyder at du ofte allerede har brændstoffet med på tur og dermed ikke skal slæbe yderligere med dig.

Til forskel fra andre gaslamper brænder denne lampe med en stearinlysagtig flamme og ikke med blæseflamme, som både larmer og bruger væsentligt mere brændstof. Dette afspejles da også i lampens meget lave gasforbrug på helt ned til 4 g per time. Det betyder at den kan brænde i imponerende 25 timer på en 100 g gasdåse.

Robens Snowdon gaslampe med etui (kilde: Robens)

Når lampen ikke er i brug, opbevares den i et praktisk plastiketui som yder fin beskyttelse til lampens glas.

Vi har nu brugt lampen nogle gange og erfaringen er at den giver tilstrækkeligt orienteringslys til de fleste gøremål i lejren med en hyggelig stearinlysagtig flamme. Vi savner dog mulighed for at hænge lampen op og så ville det være lækkert hvis den havde haft indbygget piezo tænder.

Lampen koster i omegnen af kr. 350,- og sælges bla. af Friluftslageret.

 

 

0 kommentare til “Hyggelig gaslampe fra Robens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *