Jeg en Basecamp finde vil

Facebookmail

Det var ikke noget blidt Sommernorge, som bød os velkommen, da vi parkerede den tungt lastede bil neden for dæmningen ved Rosskreppfjorden. Temperaturen i omegnen af 5 grader og det tætte regnvejr mindede om, hvad du med rette kan forvente af en dansk vinterdag. En påmindelse om hvorfor hue og vanter er på pakkelisten til sommertur i fjeldet.

Klar til at finde Basecamp

Trods vejret var humøret højt, mens vi søsatte Ally kanoen i Håhellervatn og lastede den med vores lejrudstyr. Det foregik med den rutine, man kan forvente af en øvelse, som efterhånden er gennemført mange gange. Proviantkassen blev placeret på sin vante plads foran styrmandens sæde, det tunge telt i bunden, soveposer, indertelt og underlag i den vandtætte Ally sæk, fiskestænger ude agter, osv.

Med Ally fuldt pakket delte vi os i to rekognosceringshold, nemlig et landhold og et søhold. Denne konstellation var dels affødt af det faktum, at hele familien inkl. oppakning dårligt kunne være i kanoen, dels af det faktum at årets afsøgning af gode Basecamp placeringer var ekstra udfordrende.

Det kan være svært nok at finde en flad og tør placering til vores eget telt, men med den forestående ankomst af mere end 20 gæster med tilhørende telte, skulle vi i år finde et område med plads til ikke et men adskillige telte. En opgave som ikke blev lettere af, at fjeldet var sjask vådt af vedholdende regn og sen sneafsmeltning.

Basecamp under opbygning

Det tog en del skridt og paddeltag, før vi stod og soppede på en græstange i den vestlige ende af Håhellervatn, hvor der var potentiale for årets Open Basecamp.

Aftensmad i teltet

Ally blev befriet for sin byrde og teltet sat op, akkompagneret af vejrets hyppige skift mellem ophold og slagregn. Efter en kort vandretur rundt i området, var det med en god fornemmelse, at vi først på aftenen kunne kravle i teltet, afføre os det våde regntøj og hælde vand på fire poser frysetørret aftensmad. Location Open Basecamp 2020 var på plads…..troede vi!

 

0 kommentare til “Jeg en Basecamp finde vil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *