Kan man forcere et strømfald på SUP board?

Facebookmail

Det var en solrig og lun morgen, da vi slæbte SUP boards ned til elven, men det ændrede ikke ved det faktum, at vandet var isnende koldt. Derfor var vi da også iført neopren fra top til tå samt den obligatoriske hjelm og svømmevest. Denne aktivitet var som bekendt ikke på listen hjemmefra, men kombinationen af utroligt godt vejr og en fridag indbød til at prøver kræfter med balanceevnen på et SUP board.

Mens familiens voksne tog en metodisk tilgang, kastede drengene sig hurtigt ud i leg, hvor de skulle sejle fra havn til havn, lave kæntringsøvelser osv. Inden længe beherskede de teknik og balance til en grad, hvor man skulle tro, at de havde gjort det i flere år. Særligt Jakob fandt hurtigt balancen og fangede padleteknikken til en grad, hvor han antog status af instruktør. Vi brugte det meste af formiddagen på at plaske rundt i elven og uagtet den forskellige tilgang, blev vi ret gode til at holde balancen og padle nogenlunde derhen, hvor vi havde tænkt os. 

På SUP board på Otra

Da et hold med instruktører indfandt sig på vandet hen på eftermiddagen, havde vi derfor heller ikke de store betænkeligheder ved at tilslutte os deres forestående tur ned af Lislefossen. Jeg havde ikke som udgangspunkt tænkt, at et SUP board egnede sig til dette, men den generelle tilgang blandt TrollAktivs instruktører er tilsyneladende, at hvad der kan flyde naturligvis også kan flyde gennem et strømfald!

Drengene laver kæntringsøvelser på SUP board

Under kyndig instruktion kastede vi os ud i strømhvirvlerne, og det lykkedes! Vi kom alle gennem strømfaldene, måske ikke just yndefuldt, men i det mindste siddende på vores SUP board. Dette fik instruktøren til henkastet at bemærke ”at det naturligvis også kan lade sig gøre stående…..”

Den slet skjulte udfordring blev rutineret ignoreret af alle med undtagelse af naturligvis Mads, som sjældent undlader at tage den slags udfordringer op. Resultatet blev en række forsøg, som dog alle endte med, at han lå og tæskede rundt i strømhvirvlerne, men hver gang på forunderlig vis blev genforenet med sit SUP board og kom helskindet på land ved egen hjælp.

 

Dette er en del af en samlet turberetning. Du kan læse de øvrige dele og se flere billeder på www.tranumthomsen.dk.