Liv i lejren

Facebookmail

Vi var helt klar til at åbne Basecamp 2020 og gik lidt hvileløse rundt og ventede på de første, der skulle ankomme til lejren. Med sporadisk sms og 4G forbindelse var vi ikke helt sikre på, hvornår vi skulle være klar til at fragte udstyr og heller ikke helt sikre på, hvorfra de forskellige skulle hentes.

Drengene og jeg begav os i ventetiden ud på en mindre kanosejlads, idet det var et erklæret mål på årets tur, at mor og drengene godt kunne sejle Ally selv.  På et tidspunkt vinkede Peter besked, at der var melding om, at de første allerede var ankommet til p-pladsen. Lidt usikre på, om vi skulle hente, eller de ville begynde at gå, sejlede vi lidt længere ind ad Håhellervatn i håb om at møde de første vandrere. Forgæves spejdede vi efter genkendelig statur og påklædning og vendte til sidst om for at få lidt mere præcis besked.

Peter og Jakob blev sendt afsted i Ally – nu med Walkie Talkies og løbende statusmeldinger. Efter kort tid blev der kaldt op. De første havde ventet længe, men var nu fundet, og de næste to hold var allerede i gang med at pakke deres egne kanoer og på vej mod lejren. Vi kunne næsten ikke vente. Vi havde talt om Open Basecamp i et helt år, havde planlagt de sidste par måneder, var mødtes i gruppen, og nu var der endelig udsigt til at samle det halvstore selskab på fjeldet.

Selvom det var begyndt at småregne,  var det næsten magisk at tage imod venner og familie, der kom enten sejlede eller vandrende til lejrpladsen. Midt i det norske fjeld blev der budt velkommen og vist frem, så man selv kunne finde en egnet teltplads. Med et trylleslag var der summen af liv i lejren, telte skød op, den glemte teltstang blev hentet på endnu en kanotur til p-pladsen, vanter og huer blev fundet frem, alle fik lavet velfortjent aftensmad i læ bag deres telte.

Lejrbål i Basecamp 2020

Basecampen startede og dagen sluttede med et lejrbål, hvor vi rykkede sammen om den sparsomme ild, trak huer og hætter godt omkring os og fik en kop kølig rødvin. Allerede nu blev det klart, at meget godt udstyr, gamle røverhistorier,  gode råd og stor hjælpsomhed skulle berige lejren i de kommende dage.

0 kommentare til “Liv i lejren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *