Lowa Tibet GTX vandrestøvler

Facebookmail

Normalt ville jeg aldrig gide at skrive en anmeldelse af et par vandrestøvler, men Lowa Tibet GTX fortjener det!

Da mine trofaste gamle Scarpa støvler smed sålen på fjeldet i sommer, startede jagten på nye vandrestøvler. Efter megen søgen og prøven faldt valget overraskende på et par Lowa Tibet GTX og ikke et par nye Scarpa støvler.

Min første tur i støvlerne blev den 20 km lange bjergetape i Mols bjerge og lad det være sagt med det samme. Det er ganske enkelt den bedste vandrestøvle jeg nogensinde har prøvet! Det er også den første vandrestøvle som jeg nogensinde har gået mine første 20 km i, uden den mindste antydning af vabler eller ømme fødder.

Lowa Tibet GTX vandrestøvler

Første indtryk

Tibet støvlen fra Lowa er en kraftig læderstøvle. Den er udstyret med et kraftigt snørresystem som giver mulighed for at differentiere tilspænding af fod og skaft.

Lowa Tibet GTX vandrestøvler, kraftige snørregreb

Den er udstyret med den klassiske og slidstærke sål fra italiensk Vibram som erfaringsmæssigt holder til mange års fjeldvandring og står godt fast i al terræn.

Lowa Tibet GTX vandrestøvler med Vibram sål

En anden meget væsentlig detalje er de høje gummikanter, som beskytter læderet mod stenskrab og holder støvlen fri af det værste myr. Det forbedre  chancen for tørre fødder betydeligt ved mange timers vandring gennem vådt terræn.

Lowa Tibet GTX vandrestøvler, høj gummikant

GoreTex

Der kan siges meget for og imod GoreTex i vandrestøvler. Min holdning er at den er rar så længe den virker, men forvent ikke at den holder evigt. Derfor er det også vigtigt at du vælger en støvle som primært holdes tæt med godt gammeldags og velbehandlet læder.

Kan du ikke leve med GoreTex, skal du lede efter den udgave som hedder Tibet LL.

Uanset GoreTex og Lowa’s beskrivelse af at støvlen er behandlet og klar til brug, bør du starte med at give dem  en god omgang læderfedt.

Pasform

Lowa Tibet GTX er en forholdsvis bred støvle, men en stiv sål og et højt skaft som giver optimal støtte i vanskeligt terræn og med tung rygsæk. På magisk vis formår støvlen den massive støtte, uden at blive tung og ufleksibel. En del af forklaringen skal findes i de fleksible kiler og det bløde materiale på den øverste del af skaftet.

Lowa Tibet GTX er herreudgaven mens dameudgaven hedder Tibet GTX WS.

Konklusion

Vandre du ofte med tung rygsæk i krævende terræn og er du villig til at ofre i omegnen af 2.200,- på et par støvler så er Lowa Tibet GTX efter min mening et af de bedste bud på markedet. Husk dog at det i sidste ende handler om hvilken støvle som sidder godt på din fod.

Du kan bla. finde støvlen ved spejdersport.

0 kommentare til “Lowa Tibet GTX vandrestøvler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *