Open Basecamp 2020

Facebookmail

Hvordan gik det egentlig til, at små 30 mennesker frivilligt valgte at tilbringe en uge af højsommeren i en teltlejr 900 moh iført uldent undertøj og uden selv antydning af hverdagens bekvemmeligheder, og hvad har det med ferie at gøre? Der er nemlig mange måder at bruge sin ferie på. Vores erfaring er, at det ikke er tre uger i en liggestol med mindst mulig aktivitet og mest mulig bekvemmelighed, der bringer os tættere på hinanden som familie, vores børn eller for den sags skyld os selv. Skal vi tættere på (hinanden) i vores familie, skal vi længere væk, altså fra komfortzonen, vaner og uvaner. Der skal projekter på banen, som udfordrer os, minder os om, hvorfor vi har brug for hinanden, er stærke sammen og finder tryghed sammen. Det kan godt være, at vi har ømme ben og vabler, når vi starter på arbejde igen, men vi har som familie næsten altid lidt bedre forudsætninger for at udstå endnu et år i hamsterhjulet – altså sammen!

Da vi for ca. et år siden sad uden for teltet på en stille sommeraften og opfandt begrebet Open Basecamp, var vi alligevel spændte på, hvor mange der egentlig havde lyst til at vælge en ferieform, der var både ubekvem, besværlig og med mere sandsynlig regngaranti end solgaranti. Derfor var vi også imponerede over, hvor hurtigt pladserne blev fyldt, da vi senere præsenterede konceptet Open Basecamp 2020 for en bred skare af familie og venner. Vi gentog mange gange, at det ikke var en bekvem pakkerejse, og vi viste tilmed skræmmende billeder af dårligt vejr. Inden længe havde vi alligevel ramt grænsen på små 30 deltagere.

Forberedelsesmøde til Open Basecamp 2020

Forud for turen var gået et par informationssaftener, livlig debat på den dertil oprettede Facebook gruppe samt en hel del grej- og proviantindkøb. Gennem forberedelsesforløbet blev deltagerne udstyret med pakkelister, kort, forslag til proviant og tips til at håndtere stort og småt. Det var således op til de enkelte at købe ind, pakke, bestille færgebilletter og i sidste ende finde den lille parkeringsplads inde på fjeldet, hvor vi havde lovet at hente dem. Vores rolle var at facilitere, finde en god placering til Open Basecamp, passe godt på alle de mennesker, vi havde inviteret ud i naturen og sikre, at de fik en smagsprøve på fjeldlivet. En smagsprøve som forhåbentligt ville give dem lyst og mod til selv at vende tilbage på nye eventyr i fremtiden.

Underholdning ved lejrbålet i Open Basecamp 2020

Sådan gik det til, at vi denne højsommeruge i juli alle var del af en livlig Open Basecamp 2020 900 moh iført uldent undertøj og uden selv antydning af hverdagens bekvemmeligheder. Nu sad vi her i fjeldet. Uden butikker, uden Facebook, og uden at kunne eller skulle gøre mere end at være netop her. Det er en del af magien ved fjeldet, og det var dejligt at se, hvordan den hurtigt bed sig fast i alle både børn og voksne.

Det blev en fantastisk uge med talrige aktiviteter og oplevelser, som du kan læse meget mere om i de blogindlæg, vi har udgivet under temaet Open Basecamp 2020.

 

0 kommentare til “Open Basecamp 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *