Orientering med GPS

Facebookmail

GPS er i dag en integreret del af enhver telefon, tablet og meget andet udstyr som vi benytter i dagligdagen. Vi forventer til enhver tid at kunne se vores nøjagtige position og deler den i øvrigt lystigt med andre. Hvorfor er det så relevant at snakke om orientering med GPS, jeg har jo allerede google maps på min telefon!

 

Det er det fordi en GPS modtager til turbrug er noget helt andet end din smartphone og Google maps. Tænk bare på hvor tit du må lade din telefon og hvad der skete sidste du tabte den i toilettet. De som allerede har læst vores guide til brug af kort og kompas vil også vide at der er ret stor forskel på Google maps og de kort vi bruger til turbrug.

 

Nu kunne man selvfølgelig indvende at vi ikke har brug for det moderne isenkram på tur – vi har jo fuldstændigt styr på kort og kompas. God pointe – men vi tager jo også sikkerhedssele på, selv om vi har fuldstændigt styr på at kører bil!

 

Vi har altid en GPS modtager med på fjeldture Om sommeren mest for sjov, men om vinteren som en ekstra livline.

 

I vejr som dette kan du let gå lige forbi en hytte uden at opdage den.
I vejr som dette kan du let gå lige forbi en hytte uden at opdage den.

Du kan læse mere om brug af GPS modtager på tur, teknikken bag, hvad du skal købe og hvordan du bruger den, i vores turhåndbog under orientering med GPS.