Planlægning af sommertur

Facebookmail

Så er det blevet tid til at planlægge årets sommertur på fjeldet. Igen i år er konceptet at vi ligger i basecamp, hvorfra vi så tager på vandre og kanoture ud i området.

 

Da vi regner med at tilbringe et par uger i base camp skal der slæbes en del isenkram og proviant. Derfor leder vi efter et område hvor vi kan efterlade bilen og transportere os videre ind på fjeldet i Ally (vores kano). Den kan laste alt hvad vi skal bruge i en omgang og vi slipper for at vandre i pendulfart med grej.

 

Lige nu står valget mellem Trollheimen og Hardangervidda og der er fordele og ulemper ved begge.

 

Trollheimen er et utroligt flot og varieret område med gode og krævende vandreruter. Desværre er søer og elve i området ikke super velegnet til kanotur da søerne er relativt små og afskåret fra gode vandveje. Fiskeriet er ikke specielt godt hvilket kan betyde at den står på mere frysetørret end man kunne ønske sig.

 

Hardanger

 

Hardangervidda er ligeledes et utroligt flot område og her er søer og vandveje mere varierede og giver mulighed for at forflytte sig over store afstande i kano. Et stort plus er at fiskeriet er kendt for at være godt.

 

Det er for tidligt at sige hvor vi havner i år, måske bliver det første besluttet på færgen, men vi glæder os allerede til at udforske et nyt område, bestige toppe og fiske.