Sellrainer hütterunden – gør det selv guide

Facebookmail

Sellrain er et velbesøgt skisportsområde beliggende ca. 30 min kørsel fra Innsbruck. I sommerperioden er området mindre besøgt men udgør et fantastisk vandreområde med de velplacerede hytter og det varierede og højtbeliggende rutenet. Området er afgrænset af Inntal mod nord, Ötztal mod vest, Wipp og Stubaital i øst og endelig Stubaier Alperne i syd.

Vandring i alperne ved Sellrain

De fleste flerdagsvandreture i området tager udgangspunkt i Sellrainer Hütterunden, som kan varieres i både længde og sværhedsgrad. Vi lavede turen som en 8 dages tur med en enkelt overliggerdag midtvejs på turen.

Westfalenhaus på sellrainer Hütterunden

Alle hytter på ruten er betjente og med undtagelse af Adolf-Pichler Hütte og Praxmar er de alle Alpenverein hytter. Uanset om hytterne er Alpenverein hytter eller private, er konceptet det samme. Du bestiller overnatning med halvpension, som inkluderer en god seng på sovesal eller værelse, solid treretters aftenmenu, morgenmad og mulighed for at tilkøbe madpakke og varmt vand i termokanden. Det er en god ide at reservere plads på hytterne hjemmefra.

Ankomst

Du ankommer i bil via A12 til byerne Kühtai, St. Sigmund eller Sellrain, og der findes et utal af overnatningsmuligheder i form af alt fra små gæstehuse til hoteller.

Ved ankomst til Sellrain indkvarterede vi os på Landhause Tyrol i St. Sigmund. De hjalp os med at få bilen flyttet til Dortmunder Hütte og kørte os ud til starten på vores rute.

Pladsbestilling på Landhause Tyrol: info@landhaustyrol.com

Kort

Alpenvereinskarte 31/2 1:25.000 dækker fra etape 2 til slut, mens Alpenvereiskarte 31/5 1:50.000 dækker etape 1. Kortene kan købes i Alpenvereins-Shop.

Ruten

Vi startede fra udkanten af Sellrain og vandrede til Adolf-Pichler Hütte – Potsdamer Hütte – Praxmar – Westfalenhaus (overliggerdag med dagstur) – Pforzheimer Hütte – Schweinfurter Hütte – Dortmunder Hütte.

Etape 1, Sellrain til Adolf-Pichler Hütte

Ruten starter på sti gennem skoven og kommer senere ud på en grusvej. På den sidste del af ruten fra Kemater Alm går ruten på sti med svær stigning. Vil du gerne starte blidt ud, kan der køres helt frem til Kemater Alm, hvorfra der kun er 2 km til Adolf-Pichler Hütte.

Pladsbestilling på Adolf-Pichler Hütte: adolf-pichler-huette@web.de

Sværhedsgrad Turtid (inkl. pauser) Længde Op Ned
Let / middel 4 timer 8,5 km 937 m 14 m

Etape 2, Adolf-Pichler Hütte til Potsdamer Hütte

Ruten går på kanten af bjergsiden med moderat stigning på den første halvdel af ruten og videre ned til dalen ved Potsdamer Hütte, hvor den slutter med en lille brat stigning til hytten.

Pladsbestilling på Potsdamer Hütte: info@potsdamer-huette.de

Sværhedsgrad Turtid (inkl. pauser) Længde Op Ned
Middel 6 timer 10,3 km 722 m 691 m

Etape 3, Potsdamer Hütte til Praxmar

Ruten starter med stigning ind mod dalen før Roter Kogel. Herefter brat opstigning til udsigtspunktet på Roter Kogel i 2834 moh. Fra Roter Kogel går ruten ned til Praxmar af en lang og relativt hård rute.

Pladsbestilling på Praxmar: info@praxmar.at

Sværhedsgrad Turtid (inkl. pauser) Længde Op Ned
Middel / svær 7,5 timer 11,1 km 909 m 1210 m

Etape 4, Praxmar til Westfalenhaus

Ruten til Westfalenhaus følger en idyllisk dal frem til Lüsens, hvorefter den drejer mod vest og går på kanten af Schmärzgrube frem til brat stigning op til hytten.

Pladsbestilling på Westfalenhaus: rinaldo@lpd.at

Sværhedsgrad Turtid (inkl. pauser) Længde Op Ned
Middel 4 timer 7,5 km 676 m 104 m

Etape 5, Westfalenhaus til Pforzheimer Hütte

Ruten starter med brat stigning op gennem pas ved Schöntalspitz i små 3000 moh. Passagen af passet er meget stejl og kræver let klatring. Nedstigningen starter på stejl og rebet rute, videre ned på Zischgeles bræen og derfra gennem dal til afsluttende brat stigning før hytten. Denne etape er ikke egnet for personer med højdeskræk!

Pladsbestilling på Pforzheimer Hütte: pforzheimerhuette@a1.net

Sværhedsgrad Turtid (inkl. pauser) Længde Op Ned
Svær 6,5 timer 8,4 km 833 m 807 m

Etape 6, Pforzheimer Hütte til Schweinfurter Hütte

Ruten starter med blød stigning frem til Gleirschjüehl, hvor den tager en brat nedstigning til dal hvad den følger flod Zwiselbach frem til hytten.

Pladsbestilling på Schweinfurter Hütte: huette@dav-schweinfurt.de

Sværhedsgrad Turtid (inkl. pauser) Længde Op Ned
Middel 4 timer 6,3 km 455 m 728 m

Etape 7, Schweinfurter Hütte til Dortmunder Hütte

Ruten starter med lang og brat opstigning frem til passage af Schartenkopf. Herefter brat nedstigning til magasinet Speichersee Finstertal. Herefter nedstigning, delvist på vej frem til sti rundt om Kühtai og til hytten. Til forskel fra de andre hytter på ruten er hverken mad eller betjening noget særligt på Dortmunder Hütte, så I kan med fordel bestille plads på et af de mange private gæstehuse i omegnen af Kühtai i stedet.

Pladsbestilling på Dortmunder Hütte: info@dortmunderhuette.at

Sværhedsgrad Turtid (inkl. pauser) Længde Op Ned
Middel 5,5 timer 11 km 830 m 902 m

Læs mere om vandring i Østrig

I vores turhåndbog finder du en pakkeliste til vandring i Alperne samt en guide til hyttesystemet i Østrig.

På vores blog finder du desuden turberetninger med beskrivelser af et par af etaperne på vores vandretur i området.

 

One thought on “Sellrainer hütterunden – gør det selv guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *