Shelty II

Facebookmail

Sheltermærket eller Shelty mærket som det rettelig hedder, tildeles den som hver måned i et år overnatter i en ny shelter.

Shelty mærket

Derfor indfandt vi os denne kølige eftermiddag på Kajholm shelterplads lidt syd for Lønstrup i Nordjylland.

For at holde en hvis genkendelighed i vores Shelty bestræbelser, har vi vedtaget en model, hvor aftensmaden altid er den samme. Ingen er dermed i tvivl om at dette er månedens Shelty tur, når de indtager minestronesuppe med konsistens i retning af grød.

Varm aftensmad kræver bål (når man ikke har medbragt stormkøkken) og bål kræver relativt tørt brænde. En klar udfordring med den vinter vi har haft i 2017-18. For at sætte vores færdigheder lidt på prøve havde vi på denne tur ikke medbragt nogen form for snyd i form af papir, tændblokke, stearinlys, osv.  Kun et ildstål!

Der laver pandekager

Derfor gik der også en del tid med at finde den magiske birkebark, kløve små optændingspinde og finde tørre kviste i skovbunden – men bål blev der og det fejrede vi med en omgang pandekager inden aftensmaden. Bare lige for at få bålet og appetitten i gang.

Man har faktisk ret travlt på sådan en vinter sheltertur for man skal både nå eftermiddagskaffen, aftensmaden, kaffen igen og så aftenhyggen, inden alle kravler i soveposen og tager 12 timers dejlig vintersøvn. Vi nåede dog hele programmet og drengene fik endda presset et par timers leg ind, hvor de udgravede meget sjældne mineraler i skæret fra gaslampen.

Jagt på meget sjældne mineraler

Næste formiddag vågnede vi til en fantastisk morgen med blå himmel og nærmest ingen vind. Heldigvis vendte shelteråbningen mod øst så vi ikke engang behøvede forlade soveposen for at få glæde af den første sol.

Morgen på Kajholm shelterplads

Dagens program stod på vandretur langs klinten, forbi resterne af Rubjerg knude fyr og videre til Lønstrup, hvor der var udlovet frokost på en af de hyggelige restauranter i det gamle fiskerleje.

Kurs mod Rubjerg knude fyr
Udsigten fra klinten ved Rubjerg knude fyr med skyggen af de fire på tur

Vi vandrede de ca. 10 km under blå himmel og nød lange pauser i solen, før vi invaderede et hyggeligt spisested i Lønstrup med morgenhår og bålstinkende tøj. De tog det ualmindeligt pænt og vi nød vores mad som en værdig afslutning på februar Shelty udfordringen.