Solpanel

Facebookmail

På længere ture melder der sig et behov for fornyet energi til pandelamper, kamera, GPS og andet elektronisk isenkram. På længere ture medbringer vi derfor altid et solpanel og en powerbank.

Der findes et stort udvalg af solpaneler, og det vil være umuligt at komme omkring dem alle. Ting, du skal være opmærksom på, når du køber et solpanel, er:

  • Robusthed (som sædvanlig)
  • Ydelse

Robusthed

Som med alt andet grej og særligt elektronisk isenkram skal det være robust. Et solpanel til turbrug skal kunne pakkes forsvarligt sammen, kunne tåle regn og kunne fastgøres sikkert.

Ydelse

Til at holde liv i en enkelt eller to mobiltelefoner, som bruges sporadisk er et 7W panel i reglen nok. Selvfølgelig forudsætter det, at der kommer sol i nogle timer, og derfor kan det være smart at kombinere med en powerbank, så denne lades, når der er sol.

Har du lidt mere udstyr med, eller har brug for at kunne komme igennem flere gråvejrsdage, skal du op i et 14W panel eller større. Dette bør kombineres med en relativt stor powerbank.

Vores solpaneler

‘Vi har i flere år bruget et 7W panel og powerbank fra GoalZero. Det har fungeret uden problemer til trods for en del turtæsk. Guide10Plus powerbanken har ikke den store kapacitet, men til gengæld kan den oplade AA og AAA batterier via solpanelet.

Goalzero NOMAD7 solpanel med Guide10plus powerbank

Vi har desuden for nylig tilføjet et 16W panel fra RavPower, som indtil videre ser lovende ud, og til og med kan anskaffes til en rimelig pris.

RavPower 16W solpanel

Bemærk at begge paneler er udstyret med fastgøringsøjer, hvilket er vigtigt, når det skal gøres fast på rygsæk, telt. m.m.