Vi prøver friluftsbukser

Facebookmail

For et stykke tid siden gik vi på indkøb efter et billigere alternativ til Fjällräven friluftsbukser. Det blev til tre par bukser, nemlig Wolfcamper Navajo, Wolfcamper Pawnee og endelig Nord by nature Gilbert.

Test af friluftsbukser fra Wolfcamper og Nord by nature.

Der er nu gået et stykke tid, og alle bukser har fået grundige tæsk på tur, har været udsat for skiftende vejr og endelig flere ture i vaskemaskinen. Hvordan har de så klaret sig sammenlignet med klassiske Fjällräven bukser?

Wolfcamper Pawnee

Pawnee bukserne er lavet i 90% nylon og 10% spandex, findes i farven oliven. Normalpris kr. 899,-

Wolfcamper Pawnee (foto: Wolfcamper)
Materialet Blandingen af 90% nylon og 10% spandex giver bukserne en god strækevne og den tykke vævning gør, at bukserne er varme og dermed bedst egnede i ydersæsonerne. Stoffet er relativt vandafvisende og tørrer trods tykkelsen relativt hurtigt.

Sømkvalitet, knapper osv. virker veludført,  og vi oplevede hverken trevlede sømme eller løse knapper.

Vi oplevede desværre, at stoffet blev nulret i overfladen efter et par ture i vaskemaskinen. Dette kan dog afhjælpes med en fnugfjerner.

Detaljer Bukserne har gode detaljer med forstærkning på inderside af underben, stiklommer og gode dybe lommer. Desuden har bukserne elastik i taljen, så du kan vandre uden bælte.
Anvendelse Da bukserne har stræk, egner de sig glimrende som både allround friluftsbukser og som vandrebukser i ydersæsonerne. Bortset fra problemerne med at stoffet nulrer, er der tale om bukser i slidstærkt materiale, som tåler tæsk på såvel tur som i lejren.
Konklusion Et par udmærkede allround friluftsbukser med gode detaljer, god pasform og god slidstyrke. Udsalgsprisen på kr. 899,- gør dog, at du sikkert vil kunne finde mindst lige så gode alternativer, som ikke nulrer og har et lidt mere moderne snit.

Wolfcamper Navajo

Navajo bukserne er fremstillet i en tætvævet blanding af 65% polyester og 35% bomuld. Bukserne findes i sort og oliven.

Wolfcamper Navajo (foto: Wolfcamper)

Normalprisen er kr. 799,-, men de kan findes på tilbud med to par for kr. 1000,-

Materialet Her er der tale om et let materiale, som på mange måder minder om Fjällrävens G1000 materiale, dog i en lidt tyndere kvalitet. Materialet kan da også efterbehandles med voks og dermed gøres vandafvisende i lighed med G1000.

Sømkvalitet, knapper osv. virker veludført, og vi oplevede hverken trevlede sømme eller løse knapper.

Efter flittig brug i adskillige måneder ses let slid på udsatte steder, hvilket antyder, at der ikke er tale om det mest slidstærke materiale, men som til gengæld er meget behageligt i sommerperioden.

Detaljer Bukserne har gode detaljer som stiklommer og smal lomme til kniv eller briller.
Anvendelse Gode åndbare allround bukser til sommerbrug. Dog med begrænset slidstyrke ved hård brug.
Konklusion Takket være blandingsmaterialet med bomuld er der tale om et par meget behagelige bukser til allround sommerbrug. De er åndbare, tørrer hurtigt efter en byge, og det er en fordel, at de er lette, når de skal ligge i rygsækken.

NORD by nature Gilbert

Gilbert bukserne er fremstillet i 91% genanvendt polyester og 9% elastan.

Nord by Nature Gilbert (foto: Ny Form)

Bukserne findes i farverne mørkeblå og oliven. Normalpris kr. 600,-

Materialet NORD skal have point for at have lavet en fritidsbuks i 91% genbrugsmateriale, som tilmed er 100% PFC fri. Ud over at være let strækbart er materialet åndbart og virker slidstærkt og behageligt.
Detaljer Bukserne har gode detaljer som elastik i taljen, gode og velplacerede stiklommer og ikke mindst kraftige YYK lynlåse på alle lommer. inkl. håndlommer.

Fine detaljer på Gilbert bukserne

Bukserne har forstærkning på numse, knæ og inderside af ben, som gør dem ekstra slidstærke.

Anvendelse Dette er et par virkelig gode allround fritidsbukser, som egner sig til såvel vandring som lejrliv. De er muligvis en anelse for varme i sommerperioden, men egner sig godt som helårsbukser, hvis du undgår de varmeste sommerdage.
Konklusion Der er kælet for detaljerne på disse bukser, og særligt er vi fan af lynlåse på alle lommer inkl, håndlommer. De fine detaljer som små læderstropper på lynlåsene og lomme i lommen på den ene håndlomme bidrager til det positive indtryk.

Til en pris på kr. 600,- er der tale om et par rigtigt lækre bukser.

Konklusion

Kan det så lade sig gøre at finde billigere alternativer til Fjällräven bukser? Ja, det kan det, og der findes flere bejlere der ude, som vi endnu  ikke har prøvet.

Af de tre par, vi har prøvet i denne artikel, er det NORD by natur Gilbert, som imponerer mest med en kombination af 91% genbrugsmateriale, gode detaljer og høj kvalitet. Til en pris på kr. 600,- er det et rigtigt godt valg.

Wolfcamper Navajo er blevet brugt flittigt, primært til lettere fritidsbrug og sommervandring. Det tynde og åndbare materiale gør dem meget behagelige som allround bukser til sommerbrug, og med en tilbudspris på kr. 1000,- for to par er det et attraktivt valg.

Wolfcamper Pawnee er et hæderligt forsøg på at lave en varm vandrebuks med stræk. Desværre lever materialekvaliteten ikke helt op til forventningerne, og til en pris på kr. 899,- findes der bedre alternativer.

Hvis vi til slut skal se på det ikke-funktionelle design, så er der ingen tvivl om, at bukserne fra NORD by nature har det mest moderne udtryk, mens Wolfcamper virker en anelse gammeldags i deres detaljer og snit.

Om nogle af de prøvede bukser kommer til fuldt ud at erstatte garderoben med Fjällräven bukser, er nok tvivlsomt, for G1000 og de nyere stretch varianter kan stadig noget, som vi vil betale for, når det virkelig gælder.

Lidt om mærkerne

NORD by nature er en nyere dansk designet friluftskollektion, som produceres af Ny Form og udelukkende sælges i deres egne butikker og netbutik. Du kan læse mere om dem her.

 

Wolfcamper er en dansk producent af friluftsudstyr og tøj, som har eksisteret siden 1992. De har hovedsæde i Tårs i Nordjylland. Du kan læse mere om dem her.

 

0 kommentare til “Vi prøver friluftsbukser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *