Vintertur

Facebookmail

Der var udsigt til blå himmel og frost, da vi pakkede bilen til sheltertur. Derfor var der da også pakket godt med brænde, bålgryde til minestronesuppe, tæpper og andet godt til at forsøde vinternatten.

Turens mål var den lille shelterplads Hampknold i Gjern bakker. Pladsen ligger på en fin lille bakketop, med fantastisk udsigt over Sminge sø og omgivet af lærkeskov.

Hampknold shelter

Mads og Jakob havde inviteret en god ven med og det meste af tiden var de optaget af en dramatisk leg i den omkringliggende skov. Vi så dem stort set kun når der var mad og når tæerne skulle tø op ved bålet.

Børnebål

Da vi gik i poserne ved 20:30 tiden viste termometeret -10 grader og vandsækken var for længst frosset til is.

En kold aften

Der blev hygget og snakket om dagen, inden alle faldt i søvn og kværnede 11 timers mere eller mindre solid søvn. Selv stiftede jeg bekendtskab med nattekulden da jeg, grundet den megen kaffe, måtte ud og tisse på et ikke nærmere bestemt tidspunkt. Jeg blev mødt af en fantastisk mørkeblå nattehimmel, med månelys og tusinder af stjerner.

Efter sådan en nat er der brug for en solid morgenmad, men det krævede imidlertid at undertegnede skulle ud af posen og have tændt et bål……ikke nogen let sag og først efter et par kopper varm kaffe indtaget i soveposen, lykkedes det at komme ud.

En solid morgenmad

Bålet blev tændt og så stod den på æg, bacon, pølser, ristet brød og gifler til dessert. Efter yderligere et par kopper varm kakao var børnene genopladet og klar til leg, mens vi drak mere kaffe og pakkede lejren sammen.

Fakta:

I kan sagtens tage på vintertur i den danske natur uden specielt udstyr som f.eks. vintersovepose. Sy evt. en inderpose til soveposen af et fleecetæppe, medbring godt med tæpper og sov evt. på et ekstra lag underlag.

Hvis I overnatter i telt er det en god ide at vælge et telt som ikke er for stort. På den måde kan I bedre holde varmen. Hvis I overnatter i shelter er det en god ide at medbringe en presenning eller tarp til at lukke indgangen med.

Det bliver tidligt mørkt så forbered jer på at få sovet en del, eller medbring en god bog og friske batterier til pandelampen.