Windy weather

Facebookmail

Godt nok havde vi fundet et tørt sted til vores lejr, men vi lå samtidig i et dalstrøg, der fungerede som vindtunnel. Det blev ret tydeligt, da vi fik nogle blæsende dage. På vores toptur havde vi fundet læ på den anden side af bakkekammen, og så var der faktisk helt hæderligt fjeldvejr og nærmest sommerligt i solen.

Tilbage i lejren var det dog svært at finde tilstrækkelig læ til madlavning, fjelddriverliv og andre sysler. Men det var der snart råd for. Med mange mennesker samlet er der heldigvis også mange løsninger. På et øjeblik var der fundet tarps, aluminiumsstænger, barduner og pløkke frem ,og tarpkyndige havde etableret et område bag en forhøjning, hvor vi alle kunne finde læ. En anden fik flyttet bålpladsen fra dagen før, og så var der pludselig et luksuriøst fællesområde i læ for vinden.

Vindskærm i fællesarealerne

Næste udfordring på den blæsende dag var, at vi skulle hente den næste 6 mand store familie ved p-pladsen, som ankom om aftenen og skulle have fragtet telt, mad og udstyr til Basecampen. Vind- og søforhold blev studeret nøje, størrelsen på de hvide skumtoppe på bølgerne blev vurderet, valg af bedst egnet kano til ekspeditionen blev drøftet. Tilsidst var der lagt en plan. Tre mand stærk sejlede afsted langs kanten af søen og trodsede skumtoppene.

Da der var besked over walkien om snarlig tilbagekomst strøg en hel flok hjælpsomme unger afsted til vandkanten og slæbte telte, poser, tasker, æg og tomater op ad bakken.

Der slæbes grej til Basecamp

Lidt efter ankom endnu en flok friske unge mennesker, der selv havde vandret fra vejen med deres rygsække. De var lidt trætte, men var alligvel hurtigt i gang med at finde en teltplads og klar til at flytte ind i Basecampen.

Kanoholdet havde haft en hård tur og vurderede, at det ikke var klogt at sejle mere i den stærke vind. Det gav lidt udfordringer den kommende dag, hvor en enkelt blev hentet på gåben og grej i tre rygsække, mens den sidste familie måtte vente endnu en dag med at komme til lejren. Ikke alt kan forudses, når vejret går sine egne veje på fjeldet. Vi var dog taknemmelige for, at det var tørvejr, og at vi kunne sidde (forholdsvist!) lunt i læ i de nye fællesarealer.

Lejrliv i Basecamp

0 kommentare til “Windy weather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *